Fem veckor

Nu äter de i huvudsak kattungemat, snuttandet på mamma är nog mest för att det är mysigt. De vet precis när vi kommer med maten och anfaller fötter och ben i flock tills vi hinner få ner tallrikarna på golvet. Gallret runt deras hage är sedan länge besegrat och de härjar i hela sovrummet – inklusive sängarna som de lärt sig att klättra upp i. Det gäller att inte sticka ut något ben utanför täcket på natten… Lådorna (som i början är små och med havregryn) har vi fått uppgradera till stora lådor med kattsand och de vet precis vad de är till för. 

Share

Fyra veckor

Kattungarna har nu hunnit passera fyra veckor och växer så det knakar. De har börjat äta vanlig mat förutom att hänga i mammabaren och har börjat förstå sig på lådan men för det mesta sover eller busar de. Det är mycket fart i hagen och gallren runt den ska besegras vilket flera av dem är på god väg att göra. Vi har mer eller mindre spikat färgerna men framförallt – de har fått sina namn!

Share

Ny Angora-kull!

Under eftermiddagen den siste november var det äntligen dags för Dessie att få sina små. För ovanlighetens skull väntade hon inte tills Annika kom hem utan nöjde sig med att Rikard var hemma och höll tass. Under ca 90 minuter födde hon fem fina små kattungar. Nu närmar de sig två veckor och här kommer de första bilderna!

Share

Valdemar har flyttat

På grund av pandemin och stängda gränser har Valdemar blivit kvar här hemma ett helt år. Nu börjar det äntligen lätta och i helgen flyttade han till sina nya tjänare i Norge! En mycket intensiv, nyfiken och påhittig katt som lämnar ett stort tomrum efter sig – med en lättad suck från vår sida… Blandade känslor är bara förnamnet!

Share

Tore har lämnat oss

Det är lika jobbigt varje gång. Tore har haft problem med mage/tarm en längre tid. Vi har avverkat flera veterinärer, många undersökningar och alla kurer i boken. Till sist kommer man till en punkt när man ser att han inte längre orkar med det längre. Tore har därför idag fått somna in, sörjd och saknad av hela gänget. 

Share

Lugnet har lagt sig

Efter en intensiv period med tre kullar under 2020 är det nu ganska lugnt här hemma. Den enda som inte har flyttat är Valdemar, röda faran i Angora-kostym, som ska till Norge och dit är det inte lätt att åka för stunden…

Share

Snart är det dags att flytta

Rhita och Flora börjar bli stora, i onsdags fyllde de 12 veckor. De har varit på ett första besök hos veterinären och fått första vaccineringen vilket gick utan problem. Mamma Pyret var förstås med och höll ordning på dem också. 

Båda två är tingade och kommer som det ser ut att flytta om ca två veckor när de är fullvaccinerade och ID-märkta. Det kommer att bli tomt efter dem men även om det är lite vemodigt brukar det också vara lite skönt när lugnet lägger sig igen. Turkisk Van är en ganska intensiv katt som kattunge!

Share

Tossiga, helt tossiga!

Flora och Rhita har nu fyllt nio veckor och härjar förstås i hela huset. Tuggar på allt de kommer över utom just torrfoder… Vi funderar på att döpa om Rhita till Maja efter låten om den lilla bitska pirayan. Det är snart dags för deras första veterinärbesök, vi brukar ta det runt 10 veckors ålder och det andra 3-4 veckor senare. Flora är tingad medan Rhita fortfarande väntar på att rätt tjänare ska inställa sig till tjänstgöring. Hon är lite av en keeper så vi gråter inte om hon blir kvar men i första hand är det nytt hem som gäller.

Hör gärna av dig om du är intresserad av Rhita eller vill veta mer om rasen. Vi tar emot corona-anpassade besök efter överenskommelse.

 

S*Lejongapet’s Rhita Rhinocort Aqua, TUV n 21 61
S*Lejongapet’s Flora Flutide Nasal, TUV g 63 (Tingad)
Share

Klätterapor!

Nu är det klättra som gäller! Upp, upp, hela tiden upp! Gallret som syns på videon är redan borta, nu härjar de i hela sovrummet och kommer upp till oss i sängarna om natten. Rhita har börjat äta kattungemat men Flora har inte riktigt fattat galoppen än. Med tanke på att de fortsätter att gå upp bra i vikt och Pyret tar bra hand om den är det ingen brådska. Snart kan vi ta emot (corona-anpassade) besök så hör av dig om du är intresserad av att hälsa på våra små!

Share