fbpx

Sommarvärme i Bohus

Första dagarna i juni arrangerade Ädelkatten utställning i Bohus och vi var där. Det var härligt sommarväder – med tillhörande åska – under helgen så det var en utmaning att hålla nere temperaturen i husvagnen men i utställningshallen var det svalt och fint.

Vi hade med Johnny, Pepita och Petrina som gjorde debut i utställningssammanhang. Johnny var för omväxlings skull lite fräsig men alla fick fina bedömningar och sina respektive cert. Pepita blev i och med det Internationell Champion!

Share

Bara Petrina kvar…

Nu har både Melker och Beata flyttat till sina nya tjänare så vi har bara kvar Petrina från vår senaste kull.

Hon utvecklas väldigt lovande och har satt en imponerande päls för sin ålder. Det är fullt fart hela dagen med stunder av bus och lek med både mamma och mormor. 

Vi har anmält henne till ÄKs utställning i Bohus förste juni och det gör inte jätteont om hon blir kvar men är du intresserad är du välkommen att höra av dig!

Share

Utställning i Västerås

Vi hade hela fyra katter med på Västerås Kattklubbs utställning 2024-05-04 men vi hade bara med tre, den fjärde är förstås Iris som Josefin hade med sig då hon bor hos henne. Vi hade både husvagnen och en stuga på campingen så Josefin och Iris fick egen ”kuppe”. 

Vi hade önskat att få samma domare på våra katter men det blev precis tvärt om – fyra domare på fyra katter. Lite stressigt att hålla koll på allihop men det blev tack och lov inte några krockar. 

Alla katter skötte sig bra och fick fina bedömningar och sina respektive cert. De flesta var även uppe till nominering men där hade vi, i den stora konkurrensen, inget att hämta. 

Däremot blev en kompis TUV nominerad och i panelen slog han till med ett BIS med helt enig panel! Det är inte vanligt och mycket roligt!

Share

Scandinavian Winner!

Med över 900 katter anmälda är det årets största utställning och Scandinavian Winner är alltid lite extra! Vi har med oss Johnny och Iris och bor allihop i husvagnen på Gustavsviks camping några minuter från utställningshallen.

Iris var först ut att visa upp sig och skötte sig utmärkt på denna hennes första utställning. Nytt för i år är att även kattungar får certifikat så hon har nu fått sitt första CACC.

Johnny skötte sig också utmärkt och fick liksom Iris en mycket fin bedömning. Även han fick sitt certifikat och kan numera titulera sig Internationell Premier!

Båda var uppe för nominering men det är stor konkurrens på en så stor utställning så ingen av dem gick vidare. Under söndagens finaler hejar vi på andra katter i finalerna, flera kompisar har fått nominerade katter.

Share

Tre kattungar till salu!

S*Lejongapet’s uppfödning har tre underbara kattungar till salu från vår kull född 2023-09-08. De är leveransklara och är stambokförda i SVERAK, vaccinerade, försäkrade, ID-märkta och veterinärbesiktade. Besök gärna https://www.lejongapet.se för mer information!

Turkisk Angora är en aktiv och nyfiken ras som gärna är med sina ägare hela tiden, trivs utmärkt i grupp och går bra ihop med andra katter, hundar och barn. De har mycket spring i benen och är gärna högt upp för att inte missa något. Det är en elegant katt men med mycket spänst och energi.

Vi som har S*Lejongapet’s heter Annika och Rikard Elofsson. Vi är aktiva i Värmlands Kattklubb som är medlem i SVERAK, Sveriges Kattklubbars Riksförbund, och är diplomerade uppfödare. SVERAKs regelverk ger trygghet för kattungeköpare och säkerställer att vi följer konsumentlagstiftningen. Vårt katteri är godkänt av Länsstyrelsen i enlighet med djurskyddslagen. Genom Föreningen Vangoran har vi ett gott samarbete runt aveln på Turkisk Van och Turkisk Angora.

Share

Julutställning

Det är visserligen ett par veckor kvar till jul men Ädelkattens utställning är av tradition årets julutställning och då ska det pyntas lite extra!

En del går verkligen all in med både burar och egen klädsel, vi håller det lite mer måttfullt…

Vi hade med Dagny, Johnny och Herman den här gången. Dagny och Johnny hade Fabio Brambilla som domare och det är en herre som vet vad han tycker och som jobbar snabbt. Både Dagny och Johnny fick fina bedömningar och cert och sedan var det dags för nomineringar (Turkisk Angora är alltid sist i kategorin).

Det var tydligt att han hade en klar bild över sina bästa katter och han presenterade snabbt vinnarna i varje grupp efter att ha sagt några ord om varje katt. Tills han kom till kastrerade hanar… Helt plötsligt var det inte lika enkelt för honom, Johnny hade som hans näst sista katt ställt till det lite. Det slutade med att Johnnys konkurrent blev nominerad men det var kul att se Fabio helt plötsligt stanna upp och börja våndas! 

Herman hade Jaana Jyrkinen som domare, en ny erfarenhet för oss. Det var en ganska stor grupp med fyra långhåriga hanar och han blev ställd mot tre pälsmonster. I den konkurrensen kunde han inte hävda sig och en vacker blåvit kille blev bästa långhåriga hane. 

Då vi inte hade några katter i panel och ÅK har tidig hemgång kunde vi därför packa ihop och lämna utställningen redan vid tre och åka till husvagnen. Inte oss emot och katterna håller med, de tycker om att mysa med oss!

Share

Tolv veckor

Kattungarna börjar bli stora och det märks på flera sätt. De blir mer och mer sociala och nyfikna på vad vi håller på med på gott och ont. Under dagens vattenbyte i våra akvarier lyckades både Bengt och Dexter bada… Det är inte ovanligt och hör till när man har kattungar men blött blir det ändå. Melker har börjat komma och lägga sig i knät när man sitter och tittar på TV och tjejerna busar gärna med de vuxna katterna. Full fart mest hela tiden!

Bengt och Dexter är tingade och vi har intressenter på ett par av de andra så är du intresserad av att tinga någon av dem rekommenderar vi att du kontaktar oss innan din favorit flyttar till någon annan!

S*Lejongapet’s Melker Medrol
Blåslivertigré och vit
S*Lejongapet’s Bengt Betapred (tingad)
Svarttigré och vit
S*Lejongapet’s Dexter Dexametason (Tingad)
Rödtigré
S*Lejongapet’s Petrina Prednisolon
Blåtigré
S*Lejongapet’s Beata Betametason
Blåsköldpaddtigré
Share

Tio veckor

Första resan till veterinären är nu avklarad med bravur! Alla skötte sig fint och har nu fått sin första vaccinering. Hemma härjar de överallt och hoppar utan större problem upp på bord och bänkar så man vet aldrig var man hittar dem – för de kan somna mitt i steget. De busar både med varandra och med våra vuxna katter och försvarar sina favoritleksaker med näbbar och klor. Turkisk Angora är en livlig ras och den här kullen är inget undantag!

Bengt är nu definitivt tingad och vi har intressenter på ett par av de andra så är du intresserad av att tinga någon av dem rekommenderar vi att du kontaktar oss innan din favorit flyttar till någon annan!

S*Lejongapet’s Melker Medrol
Blåslivertigré och vit
S*Lejongapet’s Bengt Betapred (tingad)
Svarttigré och vit
S*Lejongapet’s Dexter Dexametason
Rödtigré
S*Lejongapet’s Petrina Prednisolon
Blåtigré
S*Lejongapet’s Beata Betametason
Blåsköldpaddtigré
Share

Åtta veckor

Nu finns det inget som kan stänga in dem längre och de har erövrat hela huset. Det busas mest hela tiden, både med varandra och med de vuxna katterna som uppskattar det i varierande grad… Mamma är fortfarande viktig men mormor är också mysig att gosa med och de äter både våt och torr kattungemat med god aptit. Vi börjar få seriösa intressenter på dem så är du intresserad av att tinga någon av dem rekommenderar vi att du kontaktar oss innan din favorit flyttar till någon annan!

S*Lejongapet’s Melker Medrol
Blåslivertigré och vit
S*Lejongapet’s Bengt Betapred
Svarttigré och vit
S*Lejongapet’s Dexter Dexametason
Rödtigré
S*Lejongapet’s Petrina Prednisolon
Blåtigré
S*Lejongapet’s Beata Betametason
Blåsköldpaddtigré
Share