Fyra veckor

Så här i pride-veckans efterdyningar får vi nog slå fast att Vanja är en Valentin, det blir tydligare och tydligare för varje vecka. Fem pojkar med andra ord! Det kanske är därför kullen är lite försigkommen, alla går på lådan och äter blötmat med god aptit. Så fort man visar sig springer de fram till kanten på deras hage, piper och vill bli upplyfta. Det dröjer nog inte länge förrän de tar sig över staketet och springer omkring överallt.

Share

Tre veckor

Nu är det full fart i bolådan – om de ens stannar kvar i den. De går omkring, busar med varandra och hamnar ibland väl långt bort från mamma. Det där med kön är knepigare på vissa kattungar än andra. Vanja har sedan hen föddes sett mest ut som en hona men nu börjar i tveka lite. Vi låter det vara öppet ett tag till precis som vissa färger…

Share

Tingad!

Lilla Glenn fortsätter att charma oss och andra. Han är nu tingad och kommer att få flytta till ett bra hem när han har växt till sig lite mer!

Share

Två veckor

Andra veckan har gått och det är fortfarande lugnt i bolådan. Alla fem har öppnat ögonen och fortsätter att växa i rask takt. På flera av dem blir smoke tydligare och tydligare så vi har justerat en del färger nedan. De har nu lämnat vårt sovrum och bor i samma kattungehage som Glenn sedan tidigare huserar i. Vi hoppas att han får lite sällskap av dem!

S*Lejongapet’s Valdemar Valcyte, röd-vit hane
S*Lejongapet’s Valter Valtrex, svartsmoke-vit hane
S*Lejongapet’s Ztoffe Zovirax, svartsmoke hane
S*Lejongapet’s Aston Aciclovir, crème (smoke?) hane
S*Lejongapet’s Vanja Valaciclovir, blå (smoke`?) hona
Share

Angoraungarna är en vecka

Första veckan är avklarad och alla mår bra. De väger runt 200g och går upp som de ska, Dessie är en mycket bra mamma till de små. Det finns fortfarande lite frågetecken runt en färg eller två men de har i alla fall fått namn!

S*Lejongapet’s Valdemar Valcyte, röd-vit hane
S*Lejongapet’s Valter Valtrex, svart-vit hane
S*Lejongapet’s Ztoffe Zovirax, svart hane
S*Lejongapet’s Aston Aciclovir, crème (rödsmoke?) hane
S*Lejongapet’s Vanja Valaciclovir, blå hona
Share

Glenn börjar bli stor!

Lilla Glenn är inte så liten längre. Han har börjat klättra upp på möblerna och kommer gärna och lägger sig hos oss i fåtöljerna. I morgon blir han sju veckor! Han äter med god aptit men vi behöver tack och lov inte mata honom dygnet runt längre. Allt fungerar bra i övrigt, han är rumsren sedan länge och har börjat busa med några av de vuxna katterna. Han har samma härliga löpstil som sin mormor Thea där bakbenen skuttar jämfota när det ska gå undan. Han är inte tingad än men det är heller ingen brådska för honom att flytta då vi kommer att behålla honom några veckor extra. Det ska bli kul att se vad han och angora-ungarna hittar på när de blir lite större

Share

Första bilderna

Vi är rätt säkra på könen men då pappa James är svartsmoke kan det bli lite ändringar på färgerna längre fram.

Röd-vit hane
Svart-vit hane
Svart hane
Crème (rödsmoke?) hane
Blå hona
Share

Tillstånd!

För att ha tio eller fler vuxna katter och/eller ta tre eller fler kullar per år behöver man ha tillstånd av Länsstyrelsen enligt djurskyddslagen. Så länge vi bara höll på med Turkisk Van riskerade vi aldrig att passera dessa gränser. Nu när vi även har Turkisk Angora har vi ansökt om tillstånd för utökad djurhållning. För ett par veckor sedan var en inspektör från Länsstyrelsen här och gick igenom vårt katteri och våra katter och idag kom tillståndet! Vi är visserligen inte nära gränserna men det känns skönt att veta att allt är i sin ordning.

Share