fbpx

Fjorton veckor

Snart fyller kattungarna fjorton veckor och nästa helg börjar de flytta. Vi har inte bråttom utan låter det gå lite längre tid innan första vaccineringen (som är avklarad) och de får gärna stanna några dagar efter andra besöket som är bokat de närmsta dagarna. Det är förstås full fart här hemma med fem busiga kattungar och att ta kort på dem är en utmaning. Den här gången fick vi stänga in dem i ett rum och ta fram dem en och en, annars skulle alla vara med och leka på alla bilder…

Pepita och Conny letar fortfarande efter sina nya betjänter, är du intresserad får du gärna höra av dig för mer information!

Share

Tio veckor

De (inte längre fullt så) små fyller snart 10 veckor och det drar ihop sig för första veterinärbesöket. Det är en aktiv skara som busar runt i hela huset sedan länge. Torrfoder är spännande och går att äta – bäde det för vuxna och det för kattungar – men ivrigast blir de när tallrikarna för blötmaten kommer fram. Mamma Dessie håller fortfarande koll på dem men oftast på lite avstånd och gärna uppifrån så att hon har koll på hela gänget. Ibland hittar man hela gänget i en stor hög med mamma underst så det är fortfarande mysigt att hänga i mjölkbaren ibland.

Pepita och Conny letar fortfarande efter sina nya betjänter, är du intresserad får du gärna höra av dig för mer information!

Share

Fem veckor

Nu äter de i huvudsak kattungemat, snuttandet på mamma är nog mest för att det är mysigt. De vet precis när vi kommer med maten och anfaller fötter och ben i flock tills vi hinner få ner tallrikarna på golvet. Gallret runt deras hage är sedan länge besegrat och de härjar i hela sovrummet – inklusive sängarna som de lärt sig att klättra upp i. Det gäller att inte sticka ut något ben utanför täcket på natten… Lådorna (som i början är små och med havregryn) har vi fått uppgradera till stora lådor med kattsand och de vet precis vad de är till för. 

Share

Fyra veckor

Kattungarna har nu hunnit passera fyra veckor och växer så det knakar. De har börjat äta vanlig mat förutom att hänga i mammabaren och har börjat förstå sig på lådan men för det mesta sover eller busar de. Det är mycket fart i hagen och gallren runt den ska besegras vilket flera av dem är på god väg att göra. Vi har mer eller mindre spikat färgerna men framförallt – de har fått sina namn!

Share

Ny Angora-kull!

Under eftermiddagen den siste november var det äntligen dags för Dessie att få sina små. För ovanlighetens skull väntade hon inte tills Annika kom hem utan nöjde sig med att Rikard var hemma och höll tass. Under ca 90 minuter födde hon fem fina små kattungar. Nu närmar de sig två veckor och här kommer de första bilderna!

Share

Valdemar har flyttat

På grund av pandemin och stängda gränser har Valdemar blivit kvar här hemma ett helt år. Nu börjar det äntligen lätta och i helgen flyttade han till sina nya tjänare i Norge! En mycket intensiv, nyfiken och påhittig katt som lämnar ett stort tomrum efter sig – med en lättad suck från vår sida… Blandade känslor är bara förnamnet!

Share

Snart är det dags att flytta

Rhita och Flora börjar bli stora, i onsdags fyllde de 12 veckor. De har varit på ett första besök hos veterinären och fått första vaccineringen vilket gick utan problem. Mamma Pyret var förstås med och höll ordning på dem också. 

Båda två är tingade och kommer som det ser ut att flytta om ca två veckor när de är fullvaccinerade och ID-märkta. Det kommer att bli tomt efter dem men även om det är lite vemodigt brukar det också vara lite skönt när lugnet lägger sig igen. Turkisk Van är en ganska intensiv katt som kattunge!

Share