Bus och lek!

Pyret har börjat hämta leksaker och visar Rhita och Flora hur man bäst ”dödar” dem. Båda två har fattat galoppen och busar med både leksaker, varandra och mammas svans. Under helgen har vi öppnat upp så att de kan gå utanför den lilla kattungehagen och utforska en del av rummet. Båda två växer så det knakar och har så där gosiga kattungemagar som bara kattungar kan ha.

Share

Förkylt

Det har varit tyst ett tag från oss och tyvärr gäller inte ”inga nyheter är goda nyheter” den här gången. För en dryg vecka sedan blev våra kattungar förkylda. Det kan vara jobbigt för en vuxen katt men för kattungar på en vecka är det riktigt farligt. Det akuta problemet är att de med täppt näsa varken kan hitta några tuttar eller dia och en kattunge gör inte mycket mer än äter och sover.

Tack vare hjälp från veterinär, uppvätskning med kvaddlar, näsdroppar och stödmatning droppe för droppe har vi lyckats rädda två kattungar som nu tagit sig igenom det hela. De växer i snabb takt och utvecklas som de ska vilket är en liten tröst i sorgen över de fyra som inte klarade av det. Nu har vi bara en ögoninfektion kvar att besegra. De får ögonsalva två gånger per dag och svarar mycket bra på den. Pyret har varit en bra mamma genom hela resan och tagit bra hand om alla kattungar in i det sista.

Kvar i kullen är S*Lejongapet’s Rhita Rhinocort Aqua, en svartagouti hona, och S*Lejongapet’s Flora Flutide Nasal, en blåcremé hona. De har öppnat ögonen och vi börjar ana ett blått öga eller två men det får vänta lite till innan vi vet säkert.

Share

Full fart i bolådan

Det är full fart i bolådan och kattungarna växer så det knakar! När man just haft en kull med Turkisk Angora är det tydligt vilken skillnad det är på raserna. Vanen piper, bråkar om tuttar och kravlar omkring medan Angororna tyst och stilla ligger vid varsin spene.

Share

Nya Turkisk Van-kattungar!

I natt fick Pyret (S*Athcatlas Yrsa) sex små fina kattungar. Det ser ut att vara två svartaugoti, en blåsköldpadd, en röd och två svarta. Troligen två hanar och fyra honor men det får vi kolla mera de närmsta dagarna.

 

Alla mår bra och ökar fint i vikt, Pyret tar bra hand om dem och har full koll på sina små.

Share