fbpx

Valdemar har flyttat

På grund av pandemin och stängda gränser har Valdemar blivit kvar här hemma ett helt år. Nu börjar det äntligen lätta och i helgen flyttade han till sina nya tjänare i Norge! En mycket intensiv, nyfiken och påhittig katt som lämnar ett stort tomrum efter sig – med en lättad suck från vår sida… Blandade känslor är bara förnamnet!

Share

Aston har flyttat till nytt hem!

Uppdatering: Aston har nu flyttat till sina nya tjänare!

Turkisk Angora är en frisk, sund och livlig katt som gärna hänger med på dina äventyr! S*Lejongapet’s Turkisk Angora har en pojke till salu från vår kull född 2020-07-05. Han är leveransklar och är fullvaccinerad, ID-märkt, veterinärbesiktad och stambokförd i SVERAK.

Det lilla busfröet heter S*Lejongapets Aston Aciclovir och är en crème-färgad hane. Han är mycket social och framåt och utvecklas typmässigt lovande. Aston är en livlig herre som är med oss i allt vi gör men som gärna kryper upp i famnen för en tupplur.

Turkisk Angora är en av världens äldsta kattraser och kom troligen till Europa under 1500- eller 1600-talet. Det är en aktiv och nyfiken ras som gärna är med sina ägare hela tiden, trivs utmärkt i grupp och går bra ihop med andra katter, hundar och barn. De har mycket spring i benen och är gärna högt upp för att inte missa något. Det är en elegant katt men med mycket spänst och energi.

Vi som har S*Lejongapets heter Annika och Rikard Elofsson och är diplomerade SVERAK-uppfödare med över 25 års erfarenhet av kattuppfödning. Våra katter är utmärkta sällskapskatter men är du intresserad av avel eller utställning kan vi ge dig råd och stöd. Turkisk Angora är en liten ras med ett gott samarbete mellan uppfödarna och med mycket kontakt mellan ägarna.

Du är välkommen att komma till oss på ett Corona-säkert besök för att hälsa på våra katter och träffa Aston och hans mamma.

Share

Valter har flyttat

Förra helgen var det dags för Valter att flytta. Rapporterna berättar om en lycklig liten katt som utforskar det nya hemmet, sover med husse och matte varje natt och glatt apporterar bollar. Det är lite tomt efter dig Valter, men vi vet att du fyller livet desto mer hos dina nya tjänare!

Share

Turkisk Angora-kattungar till salu

S*Lejongapet’s Turkisk Angora har en pojke till salu från vår kull född 2020-07-05, S*Lejongapet’s Aston Aciclovir som är en crème hane. Han är leveransklar och är fullvaccinerad, ID-märkt, veterinärbesiktad och stambokförd i SVERAK. Han är mycket social och framåt och utvecklas typmässigt lovande.

S*Lejongapet’s Valter Valaciclovir är en svartsmoke-vit hane som nu har flyttat hemifrån.

Turkisk Angora är en av världens äldsta kattraser och kom troligen till Europa under 1500- eller 1600-talet. Det är en aktiv och nyfiken ras som gärna är med sina ägare hela tiden, trivs utmärkt i grupp och går bra ihop med andra katter, hundar och barn. Den har mycket spring i benen och är gärna högt upp för att inte missa något. Det är en elegant katt men med mycket spänst och energi.

Vi som har S*Lejongapet’s heter Annika och Rikard Elofsson och är diplomerade SVERAK-uppfödare med över 25 års erfarenhet av kattuppfödning. Våra katter är utmärkta sällskapskatter men är du intresserad av avel eller utställning kan vi ge dig råd och stöd. Turkisk Angora är en liten ras med ett gott samarbete mellan uppfödarna och med mycket kontakt mellan ägarna.

Du är välkommen att besöka oss för att hälsa på våra katter och träffa pojkarna som är till salu. Du hittar vår kontaktinformation här.

Share

14 veckor och flyttandet har startat

Under veckan har vi varit till veterinären med våra Angora-killar som nu är färdigvaccinerade, ID-märkta och besiktade. De första två flyttade idag, Ztoffe och Valentin har satt sig i bilen för en resa ner till Skåne. De känns förstås lite tomt men samtidigt skönt att det blir lite lugnare här hemma och att de kommer till ett mycket bra hem. 

 

Valdemar, vår stora kelgris, blir kvar en månad till innan han flyttar till Norge där han förhoppningsvis kommer att gå som avelshane. Pandemin stökar till det lite men i värsta fall får vi träffas på gränsen. 

Aston och Valter har dagen till ära fått ett eget inlägg!

Share

Elva veckor

Då Glenn flyttar i slutet på nästa vecka blev detta sista stora fotosessionen han var med på. Då ska han förstås vara med på gruppbilden!

Första resan till veterinären är avklarad. De charmade alla på kliniken och klarade av besöket med glans. De har nu fått sin första vaccinering och kommer som det ser ut få nummer två under v41 då de även blir ID-märkta och veterinärbesiktade. Det är full fart på hela gänget, precis som det ska vara! Inget får vara i fred och de tar sig upp, under, in, bakom allting här hemma. Snart kommer de ha lärt sig kattluckorna ut till våra innätade balkong och altan men än så länge behöver vi räkna in dem innan vi stänger för kvällen. 

Aston och Valter är obokade om du är intresserad av att ge ett nytt hem till ett litet energiknippe!

Deras stamtavla kan du se i Föreningen Vangorans register.

Share

Nio veckor

Tiden går fort och kattungarna har redan hunnit bli nio veckor! Det är bara Valter och Aston som inte är bokade, det kommer att bli tomt när de flyttar från oss. Några av dem börjar bli riktigt keliga och kommer gärna och lägger sig hos oss. Att dammsuga kan vara en pärs och pina, dammsugaren är inte farlig utan ska nedläggas som ett byte. Förutom sin blötmat för kattungar knaprar de gärna på de vuxnas torrfoder mellan målen. De klättrar över högt och lågt och man får ofta leta rätt länge innan man hittat alla. En liten kattunge har många ställen att gömma sig på!

Deras stamtavla kan du se i Föreningen Vangorans register.

Share

Sju veckor

Nu har de intagit hela huset, inga hinder vi tar oss över håller dem tillbaka.Trappan mellan våningarna är jättekul att busa i och Valdemar hittar vi ofta högst uppe i klösträdet, två meter över golvet. Det väger nu ca 800g, ge och ta 50g då vissa är mer matglada än andra. Valdemar är bokad och kommer att flytta till Norge, och vi har intressent på Ztoffe och/eller Valentin. De första intresserade har varit här och hälsat på och busat med de små, välkommen du också!

Deras stamtavla kan du se i Föreningen Vangorans register.

Share

Sex veckor

Våra Angora-pojkar är nu sex veckor gamla och härjar i vardagsrummet och, på dagarna när vi är hemma, på altanen. De är nu så stora att vi kan ta emot besök så är du intresserad av någon av dem är du välkommen att höra av dig! Det är full fart på allihop, de klättrar överallt och busar med allt och alla. De är riktiga matvrak som högljutt berättar när de tycker att man dröjer lite för länge med maten – även om mammas mjölkbar fortfarande är öppen. De har alltid tillgång till torrfoder men det är inte alla som fattat galoppen än. Nu händer det att de kommer och kryper upp till en och somnar i famnen eller tätt intill i fåtöljen, det är alltid lika mysigt!

Deras stamtavla kan du se i Föreningen Vangorans register.

Share