fbpx

Turkisk Angora-kattungar till salu

S*Lejongapet’s Turkisk Angora har en pojke till salu från vår kull född 2020-07-05, S*Lejongapet’s Aston Aciclovir som är en crème hane. Han är leveransklar och är fullvaccinerad, ID-märkt, veterinärbesiktad och stambokförd i SVERAK. Han är mycket social och framåt och utvecklas typmässigt lovande.

S*Lejongapet’s Valter Valaciclovir är en svartsmoke-vit hane som nu har flyttat hemifrån.

Turkisk Angora är en av världens äldsta kattraser och kom troligen till Europa under 1500- eller 1600-talet. Det är en aktiv och nyfiken ras som gärna är med sina ägare hela tiden, trivs utmärkt i grupp och går bra ihop med andra katter, hundar och barn. Den har mycket spring i benen och är gärna högt upp för att inte missa något. Det är en elegant katt men med mycket spänst och energi.

Vi som har S*Lejongapet’s heter Annika och Rikard Elofsson och är diplomerade SVERAK-uppfödare med över 25 års erfarenhet av kattuppfödning. Våra katter är utmärkta sällskapskatter men är du intresserad av avel eller utställning kan vi ge dig råd och stöd. Turkisk Angora är en liten ras med ett gott samarbete mellan uppfödarna och med mycket kontakt mellan ägarna.

Du är välkommen att besöka oss för att hälsa på våra katter och träffa pojkarna som är till salu. Du hittar vår kontaktinformation här.

Share