fbpx

Aston har flyttat till nytt hem!

Uppdatering: Aston har nu flyttat till sina nya tjänare!

Turkisk Angora är en frisk, sund och livlig katt som gärna hänger med på dina äventyr! S*Lejongapet’s Turkisk Angora har en pojke till salu från vår kull född 2020-07-05. Han är leveransklar och är fullvaccinerad, ID-märkt, veterinärbesiktad och stambokförd i SVERAK.

Det lilla busfröet heter S*Lejongapets Aston Aciclovir och är en crème-färgad hane. Han är mycket social och framåt och utvecklas typmässigt lovande. Aston är en livlig herre som är med oss i allt vi gör men som gärna kryper upp i famnen för en tupplur.

Turkisk Angora är en av världens äldsta kattraser och kom troligen till Europa under 1500- eller 1600-talet. Det är en aktiv och nyfiken ras som gärna är med sina ägare hela tiden, trivs utmärkt i grupp och går bra ihop med andra katter, hundar och barn. De har mycket spring i benen och är gärna högt upp för att inte missa något. Det är en elegant katt men med mycket spänst och energi.

Vi som har S*Lejongapets heter Annika och Rikard Elofsson och är diplomerade SVERAK-uppfödare med över 25 års erfarenhet av kattuppfödning. Våra katter är utmärkta sällskapskatter men är du intresserad av avel eller utställning kan vi ge dig råd och stöd. Turkisk Angora är en liten ras med ett gott samarbete mellan uppfödarna och med mycket kontakt mellan ägarna.

Du är välkommen att komma till oss på ett Corona-säkert besök för att hälsa på våra katter och träffa Aston och hans mamma.

Share