fbpx

Förkylt

Det har varit tyst ett tag från oss och tyvärr gäller inte ”inga nyheter är goda nyheter” den här gången. För en dryg vecka sedan blev våra kattungar förkylda. Det kan vara jobbigt för en vuxen katt men för kattungar på en vecka är det riktigt farligt. Det akuta problemet är att de med täppt näsa varken kan hitta några tuttar eller dia och en kattunge gör inte mycket mer än äter och sover.

Tack vare hjälp från veterinär, uppvätskning med kvaddlar, näsdroppar och stödmatning droppe för droppe har vi lyckats rädda två kattungar som nu tagit sig igenom det hela. De växer i snabb takt och utvecklas som de ska vilket är en liten tröst i sorgen över de fyra som inte klarade av det. Nu har vi bara en ögoninfektion kvar att besegra. De får ögonsalva två gånger per dag och svarar mycket bra på den. Pyret har varit en bra mamma genom hela resan och tagit bra hand om alla kattungar in i det sista.

Kvar i kullen är S*Lejongapet’s Rhita Rhinocort Aqua, en svartagouti hona, och S*Lejongapet’s Flora Flutide Nasal, en blåcremé hona. De har öppnat ögonen och vi börjar ana ett blått öga eller två men det får vänta lite till innan vi vet säkert.

Share