fbpx

Dubbelutställning i Södertälje

I helgen arrangerade Birka kattklubb en dubbelutställning där man tävlar två gånger på en dag med en utställning på förmiddagen och en på eftermiddagen. Vi packade husvagnen, Johnny och Pepita och drog österut!

Johnny är som vanligt hopplös att fota, inte nog med att han är kolsvart – han är aldrig still heller! Trots detta tyckte båda domarna om honom och det var aldrig något tvivel om att han skulle fått sitt Ex1 i klass 12. Under eftermiddagen var han även en av tre kattungar kvar till slutet när domaren med mycket vånda och möda valde sin nominering till panelen. Det blev inte Johnny men det var små detaljer som skilde katterna åt. 

Pepita tog sitt tredje CAC på förmiddagens utställning och blev därmed Champion och bytte klass till eftermiddagens utställning. Hon skötte sig fint även där och fick sitt första CACIB, det börjar bli dags att planera in en tur utomlands för henne så att hon kan stiga vidare i graderna. 

Johnny harvar vidare som kattunge och junior ett tag till innan det blir dags för certifikat och titlar för hans del men fortsätter han att utvecklas som hittills ska inte det bli några problem. 

Då Ädelkatten tyvärr var tvungna att ställa in sin decemberutställning har vi och katterna lite utställningsledigt nu, nästa gång blir troligen i slutet på januari. Men med tanke på våra kattungar lär vi ha fullt upp ändå…

Share