fbpx

Utställningsdags igen

I fredags drog vi husvagnen och Petra, Johnny och Herman till Åby strax norr om Norrköping och Östkattens utställning. I Norrköping mötte dottern upp, hon bor i Uppsala men är involverad i uppfödningen och är med och ställer ut när det går att ordna rent logistiskt. Som alltid på Östkattens utställningar så är det många som campar utanför hallen så vi rättade in oss i ledet och parkerade vagnen i raden. 

Utställningsdagen började med Petras seniorbedömning, lite ovanligt men välkommet att den låg först. Petra blev bästa långhåriga hona men förlorade mot bästa hanen som blev BIS. 

En stund senare var det dags för grundbedömning för Petra. Hon fortsatte att sköta sig utmärkt och domaren var mycket nöjd med henne. Faktiskt så nöjd att han nominerade henne till panel i konkurrens!

Sedan var det Johnnys tur att bli inspekterad och det gick också alldeles lysande. Han fick en mycket fin bedömning och direkt efter den var det dags för nominering igen. Även Johnny blev nominerad, även han i konkurrens!

Slutligen var det Hermans tur på domarbordet. Han skötte sig fint och domaren sa många snälla ord om honom (och en och annan kommentar om där vi slarvat lite med prepareringen…) men han slutade på en hedrande andraplats.

Till sist var det bara panelen kvar på dagen. Ingen av våra katter fick några röster men både skötte sig utmärkt och vi är mycket stolta över dem!

Share