fbpx

Årets största!

Kanske lite udda att redan i början på februari utnämna något till ”Årets…” men i det här fallet stämmer det med största säkerhet. Nerikes Kattklubb hade samlat över 800 katter i Örebro och någon större utställning lär vi inte se i Sverige i år. Vi åkte dit med Emil, Folke och Meta för en heldag i Örebro, för en gångs skull med katter. Vi är ofta i Örebro men då handlar det för det mesta om vår andra hobby, akvarier.

Emil var tyvärr ett riktigt surkart och fick stanna i buren hela dagen…

Folke skötte sig däremot utmärkt och fick en mycket god bedömning. Han fick sitt cert och var upp till nomineringen men där tog det slut – trodde vi. Mer om det längre ned…

Även Meta charmade domaren (som verkligen tyckte om allas Vanar – och de var många idag), fick sitt cert och var även hon uppe för nominering. Där tog det stopp för henne också men våra kompisars katter Fabbe och Ronja blev nominerade så vi hade en kul panel att se fram emot. 

Ingen av Vanarna blev tyvärr BIS men det blev Folke! Vi hade anmält honom som avelshane då han hade tre avkommor på plats och den titeln knep han!

Ja, jo, visst, han hade inte konkurrens och poängen var sådär men ändå – bästa avelshane kategori ett på en utställning med över 800 katter. Det ni!

Share