fbpx

Utställning i Örebro

Sista helgen i februari är inte högsäsong för camping men vi tog med oss Pepita, Johnny och Herman och drog iväg husvagnen till Örebro för Nerks stora utställning. Åka bil är inte jättekul men ingen av katterna gjorde mer än att de i varierande tonläge förklarade att det finns roligare saker att pyssla med en fredagskväll. Skönt att ingen är åksjuk och när de får busa loss i husvagnen och utforska alla skrymslen och vrår är bilturen snart förlåten.

Först ut var Herman som skötte sig utmärkt och utforskade allt på domarbordet medan pappren skrevs och bedömning formulerades. Det var hans andra utställning men han agerar redan världsvant och är lugn och trygg på domarbordet. Det var många fina långhåriga hanar på plats och Herman slutade på en hedrande tredjeplats. Att domaren tyckte sig se en del skogis i honom fnissade vi åt tillsammans i smyg…

Sedan var det Johnnys tur. Han charmade som vanligt domaren (och den här gången hennes elev) med sitt temperament och utseende. Ett tag funderade vi på om eleven skulle släppa honom ifrån sig, de gosade både länge och väl. Detta var Johnnys sista utställning som junior och han fick förstås sitt Ex1. 

Sist ut bland våra katter (och näst sist hos domaren och snudd på sist på hela utställningen, det var en lång dag) var Pepita. Även hon skötte sig bra men kunde inte konkurrera med Johnny när det kommer till att fjäska för domarna. Hennes päls är inte i toppform under vintern men det var ingen tvekan om att hon skulle få sitt CAGCIB-certifikat. 

Det var många katter som skulle upp till domarna och många som skulle göra upp i de avslutande finalerna så när klockan slog 18 och utställningen stängde var allt inte helt klart. Vi hade dock inte något mer att titta på (det var en Turkisk Van i panelen men den finalen var klar) så vi packade ihop och åkte tillbaka till husvagnen, trötta men nöjda med dagen.

Tack till Lovisa Levil Karlsson för bilderna på Johnny och Pepita!

Share