fbpx

Julutställning

Det är visserligen ett par veckor kvar till jul men Ädelkattens utställning är av tradition årets julutställning och då ska det pyntas lite extra!

En del går verkligen all in med både burar och egen klädsel, vi håller det lite mer måttfullt…

Vi hade med Dagny, Johnny och Herman den här gången. Dagny och Johnny hade Fabio Brambilla som domare och det är en herre som vet vad han tycker och som jobbar snabbt. Både Dagny och Johnny fick fina bedömningar och cert och sedan var det dags för nomineringar (Turkisk Angora är alltid sist i kategorin).

Det var tydligt att han hade en klar bild över sina bästa katter och han presenterade snabbt vinnarna i varje grupp efter att ha sagt några ord om varje katt. Tills han kom till kastrerade hanar… Helt plötsligt var det inte lika enkelt för honom, Johnny hade som hans näst sista katt ställt till det lite. Det slutade med att Johnnys konkurrent blev nominerad men det var kul att se Fabio helt plötsligt stanna upp och börja våndas! 

Herman hade Jaana Jyrkinen som domare, en ny erfarenhet för oss. Det var en ganska stor grupp med fyra långhåriga hanar och han blev ställd mot tre pälsmonster. I den konkurrensen kunde han inte hävda sig och en vacker blåvit kille blev bästa långhåriga hane. 

Då vi inte hade några katter i panel och ÅK har tidig hemgång kunde vi därför packa ihop och lämna utställningen redan vid tre och åka till husvagnen. Inte oss emot och katterna håller med, de tycker om att mysa med oss!

Share